RUSE – MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ BASARBOV – IVANOVO – MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ DE LA IVANOVO, KOSHOV – CHERVEN – CETATEA CHERVEN – PEŞTERA ORLOVA CHUKA – RUSE

100 km.

5 ore.


Acesta este unul dintre cele mai frumoase trasee ale Bulgariei, care vă va duce prin locuri naturale, culturale şi istorice unice. Prima oprire se face la Mănăstirea rupestră Basarbov, care este construită pe vremea celui de al doilea Regat bulgar. În satul Ivanovo vă puteţi abate de la drum pentru a vizita Mănăstirea rupestră de la Ivanovo – care a fost întemeiată în anii 20 ai secolului XIII de către călugărul Ioachim şi care face parte din Patrimoniul mondial UNESCO. Urmează satul Koshov cu un fenomen stâncos unic şi case primitoare de oaspeţi. Aici puteţi găsi linişte şi ospitalitate. Următoarea abatere de la drum vă va duce în satul Cherven, deasupra căruia se ridică oraşul-cetate medieval Cherven, moştenitor al unei cetăţi bizantine din sec. VI. La poalele cetăţii există un restaurant şi un parc de divertisment.
Traseul continuă cu vizita peşterii Orlova Chuka. Peştera este vizitată în grupuri organizate (nu mai mult de 15 persoane) la fi ecare oră fi xă.