ГР. МОНТАНА – С. ЕРДЕН – С. МЪРЧЕВО – С. ВЛАДИМИРОВО – С. КОБИЛЯК -С. ЛЕХЧЕВО – С. МИХАЙЛОВО – С. ХАЙРЕДИН – С. КРИВА БАРА – С. БУТАН – С. ГЛОЖЕНЕ – С. МИЗИЯ – С. САРАЕВО – ГР. О РЯХОВО

84 км.

3:30 ч.

Монтана, Оряхово

Описание на маршрута:

Маршрута в посока Монтана – Оряхово е предимно равнинен с отрицателна денивелация от около 150 метра, благодарение на което ще можете да достигнете Оряхово с едно зареждане на батерията. Евентуална трудност би могла да възникне в самия град Оряхово докато достигнете до станцията за зареждане на батерията, тъй като града е разположен на висок хълм на брега на р.Дунав. Ако решите да пътувате от Оряхово до Монтана батерията няма да издържи и ще се наложи я презаредите по пътя или да достигнете до Монтана по маршрутите до Враца или Лом.

В началото на маршрута малко след с.Ерден имате възможност да се отбиете до летателен център АВА, където се извършват скокове с парашут. http://www.dropzone.bg/ . Там има възможност и за настаняване, ако решите да останете по-дълго.

Пътят до Оряхово е междуселски със средно качество. Като влезете в Мизия препоръчваме след мостчето на реката да завиете наляво и да поемете по панорамния път покрай Дунава към Оряхово. Преди града можете да се отбиете до хотел Рай за кратка почивка и евентуално зареждане на батерията /в мотела няма зарядна станция/. Мотела разполага с басейн и тенис корт.

В Оряхово можете да посетите етнографския и исторически музей, както и крепостта Камъка. Там има хотели и приятни места за хранене.