Гр. ЛОМ – с. Ковачица – с. Долни Цибър-гр. Козлодуй – /корабът Радецки/ – с. Хърлец – с. Гложене – гр. Мизия – с. Сараево – гр. Оряхово

81.5 км.

4:30 ч.

Лом, Козлодуй, Оряхово

Описание на маршрута:

Маршрутът от Лом до Оряхово е част от Евровело 6. Обозначен е с табели на международния вело маршрут. Алфалта до Козлодуй е средно лош на места, но се откриват прекрасни гледки към Дунава.

На 7км от Лом в с. Долно Линево в посока Козлодуй на самия бряг на Дунава има чудесна конна база, която предлага езда за начинаещи и напреднали.

Цената е в зависимост от времетраенето на урока и нивото на подготовка на клиента. Корда/за начинаещи/ 15 лв за 30 минути. Свободна езда 20 лв за 30 минути. Тел. за връзка: 0894 767 516 / 0898 297 290.

В Козлодуй на 3км западно от центъра на града на Дунава е разположен кораба-музей Радецки, отворен за посещения от 10 до 18ч. Кораба регулярно организира и плавания по реката. Тук може да научите всичко свързано с живота и делото на Христо Ботев. В центъра на гр.Козлодуй има чудесен басейн и спортен комплекс.

Маршрута заобикаля АЕЦ-Козлодуй и при Мизия препоръчваме да поемете наляво по панорамния път за Оряхово. Няколко километра преди града е разположен мотел Рай с приятен басейн и тенис корт. До Оряхово пътя е чудесен с прекрасна видимост към реката.